deals! deals! deals!

Het Grote GeenStijl Winterboek

Meer Views

Het Grote GeenStijl Winterboek
15 euro Geschreven door Nico Dijkshoorn die nu beroemd is.

Uitverkocht

Sorry, opverkocht. Maar lees toch even door.

Van dit product hebben we palletladingen ingekocht en met 70 tot 90% korting verkocht totdat alles OP was.
Het kost je 5 seconden werk om deze deal niet opnieuw te missen.

 • Hoe? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief! Maximaal drie keer per week meer van dit soort deals!
 • Onze nieuwsbrief is leuk en lachen, scheelt je zó een miljoen euro aan teveel betalen!
 • Wij zijn 100%NL. Een onderneming uit Harderwijk, opgericht door de bedenkers van oa Dumpert.nl.

Nog geen zin in mail? Volg ons op z'n minst op Facebook dan! Klik hierrr, opent in nieuw tabblad.

Omschrijving

Details

We hebben een paar verloren gewaande dozen met boeken opgeduikeld. Lagen in de kelder van de redactie van GeenStijl. Het is old new stock zoals ze dat op eBay zeggen. Zie hier het Grote GeenStijl Winterboek. De allerlaatste nieuwe exemplaren ooit. Winterboek? Ja, maar het is een heerlijk vakantieboek voor op de zomervakantie. Geschreven door Nico Dijkshoorn, nog voor hij blond rich en famous was. Dus extragoed, want toen moest hij nog echt zijn best doen.

Dan volgt nu een stukje semi-literaire geschiedenis. We schrijven 2007. GeenStijl bracht in de jaren daarvoor een aantal boeken uit. Maar een boek bouwen is maandenlang keihard werken terwijl het qua financieel geld vrij weinig oplevert. De GeenStijlers hadden niet zoveel behoefte om energie te blijven steken in dode bomen. Want zelfs van de opbrengst van een regelrechte officieel erkende bestseller kan je nog niet eens nieuwe LM 21" voor je S8 halen, dus waar hebben we het over.

Dus toen de uitgever met het verzoek kwam om NOG een GeenStijlboekie te bouwen. Schoof de briljante, geniale en visionaire toenmalige GeenStijl-directeur daarvoor de vaste columnist Nico Dijkshoorn naar voren.

Maar de papierboekenuitgever zag het niet zitten, zo'n onbekende bibliothecaris uit Amstelveen die in de avonduren een beetje liep te kloten met dat internet. Ja hij kon wel geinig tikken maar je kan toch geen tonnen kostende productie aan een internetmeneer met een gitaar en een paar gouden pluggen ophangen? Nou, dat kan wél vond de GeenStijl. Het werdt OF die Dijkskudt, OF geen boek. Een winterboek dat trouwens een halfjaar daarvoor al was aangekondigd door de uitgever in de vakliteratuur. Dus zo geschiedde! Op onderbuikgevoel een paar ton (van een uitgeverij) op het spel zetten omdat ze believers waren.

Ergens in november 2007 kwam dan eindelijk Dijkshoorns eerste echte boek op de markt onder de naam 'het Grote GeenStijl Winterboek'. Zijn toen nog onbekende naam (in de grotemensenwereld dan, op internet kenden miljoenen mensen Dijkshoorn al LANG) werd vanwege commerciele redenen weggemoffeld. Maar dat gaf niet.

Het Grote GeenStijl Winterboek werd uiteindelijk de grote doorbraak voor Dijkshoorn in die boekenwereld, waar ze toch zeker 15 jaar achterlopen. Precies zoals de literaire genieën van GeenStijl voorspelden. Na dit winterboek mocht Dijkshoorn beginnen met een digtbundel onder de naam P. Kouwes. Want P. Kouwes was een fenomeen in 2007, het was een zwaar gestoorde wilddichter op GeenStijl. De naam Nico Dijkshoorn zei niemand ene kudt natuurlijk. Maar na die digtbundel ging het rap. Dijkshoorn mocht er een paar keer wat voorlezen in DWDD, de man groeide. De tweede druk en derde druk kwamen eraan. De naam P. Kouwes verdween naar de achtergrond. Dijkshoorn werd eigendom van de VARA, en de rest is geschiedenis!

En omdat we nu toch met geschiedenis bezig zijn: Het gedoe om Dijkshoorn op papier te krijgen, begon eigenlijk al eerder. Al sinds GeenStijl de boekenmarkt aan het verkennen was, poogte die eerder genoemde verlichte geest van een directeur om Dijkshoorn bij de uitgeverij binnen te krijgen. Want die Dijkshoorn kon ongezien en genadeloos *dichten en schrijven. (*dat zijn dus rijmpjes die soms niet eens rijmen). Maar de uitgever zag dat niet zitten. 'Voor dichtbundels is geen markt' en die 'Dijkshoorn is geen boekenmateriaal', of iets van die strekking, was het antwoord. Een begrijpelijk antwoord, want boeken zijn een bitch om te maken. Het is een duur en arbeidsintensief gedoe met papier en drukinkt en vrachtwagens. Terwil de kans dat een nieuw boek faalt vrijwel 99% is. Maar toch, die boekenmarkt is achterlijk.

Wat je krijgt

Je ontvangt het grote GeenStijl Winterboek. Een literair meesterwerk op -iets groter dan- A4-formaat dat volkomen onder de radar bleef van de gevestigde literaire knuppels, omdat het van internet kwam en de naam GeenStijl droeg. Maar vergis je niet, het is fabelachtig goede Ruwe Dijkshoorn content.

Lees hierrr het originele persbericht. Het is een boek met letters, aangevuld met plaatjes. Laat je niet van de wijs brengen door het woordje winter. Het is een perfect boek voor lange zomeravonden en lekker lezen op het strand.

Dit boek past door de brievenbus dus is ook nog eens lekker laag in de verzendkosten.

Nadat deze voorraad op is zal er never ever nooit meer een exemplaar bijgedrukt worden.

wlinterboek!

Onze andere deals van vandaag!

 • Lamborghini Elektrische grastrimmer RT 6050

  € 72,60

  Normale prijs: € 119,00

  Je bespaart nu € 46,40!
  JA! Haal met Dealert een echte Lamborghini in huis. Absoluut 100% origineel ...
 • MacBook Pro Retina 15 inch Retina. i7 2,2 GHz.

  € 1.199,00

  Normale prijs: € 2.799,00

  Je bespaart nu € 1.600,00!
  A-klasse refubished dikke MacBook Pro 15 inch. Vrijwel maximale specificat ...